tandartsverzekering

De tandartsverzekering is bij een zorgverzekering optioneel en dat betekent dus dat je niet standaard van dekking bent voorzien voor kosten die je bij de tandarts maakt vanuit je basisverzekering. Een tandartsverzekering is dus een aanvullende verzekering die je bovenop je basisverzekering af dient te sluiten, als je tenminste wilt dat je zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk je tandartskosten vergoed. Dat laatste is ook iets om goed op te letten, want bij sommige tandartsverzekeringen vergoedt een verzekeraar slechts gedeeltelijk de kosten en in andere gevallen is er sprake van 100% dekking.

Indicatie tandartskosten

Als je gaat kiezen voor een tandartsverzekering is het belangrijkste dat je voor jezelf een goede indicatie maakt van de tandartskosten die je verwacht. Hoe uitgebreider namelijk je tandartsverzekering is, hoe meer premie je hiervoor moet betalen en het zou natuurlijk vreselijk zonde zijn om de dekking veel te hoog in te zetten. De indicatie van de tandartskosten is ook belangrijk omdat je aan de andere kant niet te laag in wilt zetten, want je betaalt dan weliswaar een lage premie, maar als je vervolgens zelf nog een deel van je tandartskosten uit eigen zak moet gaan betalen omdat je dekking niet afdoende was schiet je daar natuurlijk ook bijster weinig mee op.

Tandartsverzekering afsluiten

Een tandartsverzekering afsluiten is vaak een los onderdeel. Het behoort niet toe aan een specifiek aanvullend pakket, maar voor de tandartsverzekering dient weer een eigen aanvullend pakket te worden afgesloten. Alleen al met de tandartsverzekering heb je vaak een hoop mogelijkheden en dekkingen kunnen bijvoorbeeld variëren van €250 per jaar tot aan €1000 per jaar. Vandaar dus ook dat het maken van de juist indicatie zo belangrijk is.