Studenten zorgverzekering

In Nederland is er ook zoiets als de studenten zorgverzekering. De naam van deze verzekering verklaart zichzelf eigenlijk al, want deze zorgverzekering is speciaal toegespitst op studenten. Dit betekent dan ook dat deze studenten zorgverzekering er inhoudelijk toch wat anders uitziet dan je normaal van de zorgverzekering gewend bent en dit heeft alles te maken met het feit dat er met de samenstelling van deze studenten zorgverzekering rekening is gehouden met de student, zowel op financieel vlak als ook op het gebied van gezondheid. Dit heeft dan ook tot resultaat dan wanneer je kiest voor een zorgverzekering vergelijken je zult zien dat de studenten zorgverzekering erg goed scoren als het gaat om de goedkoopste zorgverzekering.

Lage premie bij studenten zorgverzekering

Een studenten zorgverzekering staat eigenlijk altijd garant voor een lage premie. Hier is ook uiteraard specifiek aan gedacht bij het opzetten van deze zorgverzekering, want studenten staan er nou niet bepaald om bekend dat ze het financieel gezien breed hebben. En omdat heel veel studenten daarnaast ook nog eens recht op zorgtoeslag hebben wordt de studenten zorgverzekering natuurlijk extra aantrekkelijk, want als men kiest voor een zeer goedkope zorgverzekering is de kans groot dat het bedrag aan zorgtoeslag dat maandelijks kan worden ontvangen voldoende is om de volledige kosten van de premie van de studenten zorgverzekering te dekken.

Aangepaste dekking

Een studenten zorgverzekering is natuurlijk van vanzelf zo goedkoop, want er is bij deze zorgverzekering sprake van een aangepaste dekking ten opzichte van de reguliere zorgverzekering en deze heeft dan ook tot gevolg dat de premie lager uitvalt dan normaal het geval is. Wat bijvoorbeeld verschilt bij een studenten zorgverzekering ten opzichte van de zorgverzekering die we kennen is dat hierbij standaard vergoed wordt op fysiotherapie, iets wat normaal gesproken niet het geval is. Ook het kopen van condooms wordt doorgaans door de verzekeraar vergoed. Aan de andere kant is bijvoorbeeld dekking op kraamzorg weggelaten uit de studenten zorgverzekering, dus het is echt een aangepaste zorgverzekering die speciaal voor studenten op de markt is gebracht.