In 2016 betaal je €7,- meer voor uw zorgpremie

Als we de bronnen van De Telegraaf moeten geloven, zal de zorgpremie in 2016 stijging. Men verwacht dat een verzekerde in 2016 per maand zeven euro meer zal betalen voor een basisverzekering. Wat de definitieve premie wordt, bepalen zorgverzekeraars over het algemeen in het najaar. De voorlopige schatting voor de maandelijkse premie in het aankomende jaar bedraagt €103,-.

Mochten de gegevens kloppen, dan stijgt de zorgpremie in 2016 minder hard dan de premie van een jaar eerder. Dit jaar betaalt men namelijk tien euro per maand meer, dan in het voorafgaande jaar. De afgezwakte stijging van de zorgpremie komt voornamelijk doordat de zorgkosten minder hard zijn gestegen. Opvallend is wel, dat er ieder jaar meer aan zorg wordt uitgeven dan in de jaren daarvoor.

Ook eigen risico stijgt in 2016

Naast een stijging in de maandelijkse premie, zal ook het eigen risico in 2016 stijgen. Een verzekerde betaalt in 2016 tien euro meer, ten opzichte van 2015. Dit is echter alleen ter indexatie, er is dus geen reële stijging van het eigen risico. Door diezelfde indexatie zal ook de zorgtoeslag stijgen, namelijk met €67 op jaarbasis.

sep, 12, 2015

  Nieuws

0