Geen tussentijdse wijzigingen meer in vergoedingen

Onlangs kondigde de instantie Zorgverzekeraars Nederland aan, dat het voor zorgverzekeraars niet langer geoorloofd is om vergoedingen van medicijnen of behandelingen tussentijds aan te passen. Zo is het niet langer mogelijk, dat wanneer je op 1 januari een zorgverzekering afsluit, de vergoedingen halverwege het jaar voor je veranderen. Zo weten zowel de verzekerden, als ook de zorgverleners precies wat er vergoed wordt en tegen welke bedrag.

Tussentijdse veranderingen vaak plotseling aangekondigd

Het is geen verassing, dat deze maatregel wordt ingevoerd door Zorgverzekeraars Nederland. Eerder uitte minister Schippers al kritiek op de tussentijdse aanpassingen van zorgverzekeraars. Zo maakten zorgverzekeraars eerder dit jaar gezamenlijk bekend, dat zij tussentijds wilden stoppen met het vergoeden van circa vierhonderd medicijnen. Het ging in dit geval voornamelijk om op maat gemaakte geneesmiddelen. Bij apothekers werd deze verandering pas enkele dagen voor de invoering bekend, wat voor velen als een verassing kwam.

Verzekerden kregen hierdoor vaak plotseling te maken met extra kosten, waar men niet op rekende bij het afsluiten van de zorgverzekering. Met de maatregel zijn dergelijke situaties verleden tijd.

okt, 21, 2015

  Nieuws

0