Collectieve zorgverzekering stuk minder voordelig

Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) blijkt, dat het verschil in premie tussen een reguliere zorgverzekering en een collectieve variant is afgenomen met ruim twintig procent. Dit blijkt uit het de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt 2015. Door deze uitkomst kan het voor verzekerden voordelig zijn om polissen goed te vergelijken en over te stappen als blijkt dat het in uw situatie goedkoper kan.

Zorgverzekeraars moet zorgen voor betere communicatie

Het vergelijken van polissen is niet voor iedereen even makkelijk, zo blijkt uit een onderzoek van het NIVEL. Voornaamste oorzaak hiervan is dat verzekerden niet altijd alles begrijpen van de informatie over het zorgaanbod, de vergoedingen van verzekeraars en de contracten die zij aangaan. De NZa adviseert om zorgverzekeraars om deze reden, om samen met de overheid te zorgen voor de goede overdracht van deze informatie. Hierbij kan ook een betere communicatie over de taken van de verzekeraars in meegenomen worden.

Naast de problemen in de communicatie tussen de verzekeraar en verzekerde, maakt ook het grote aanbod aan polissen vergelijken lastig. De NZa dringt er daarom op aan, om het aanbod van zorgpolissen overzichtelijker te maken. Daarbij vindt de NZa het geven van geschenken aan overstappers als onwenselijk.

okt, 07, 2015

  Nieuws

0