73% van de winst ingezet voor premieverlaging

Uit onderzoek van Wegwijs, hebben zorgverzekeraars in 2014 een winst van 1,9 miljard euro geboekt op zorgverzekeringen. Van deze winst is maar liefst 73% ingezet om de premie van de verzekering te kunnen verlagen. Zo blijkt dat des te de groter de winst van een verzekeraar is, des te lager de premie komt te liggen en dus des te aantrekkelijker het voor consumenten wordt om over te stappen naar deze verzekeraar.

In het geval dat de verzekeraars niet zouden investeren in het verlagen van de maandelijkse premie, dan zouden verzekerden gemiddeld €105,- meer betalen over 2014. Overigens is dit geen reëel scenario, want 98% van de verzekerde Nederlanders zit bij een verzekeraar zonder winstoogmerk.

Verplichte financiële buffer

Voor verzekeraars is het niet mogelijk om de volledige winst te investeren in de verlaging van de maandelijkse premie. Iedere verzekeraar is namelijk verplicht om een bepaalde financiële buffer te behouden. In 2014 was er slechts één verzekeraar die niet alleen de winst, maar ook een deel van de financiële buffer gebruikte om de verzekering goedkoper te maken.

okt, 12, 2015

  Nieuws

0