Wat is een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering is een verzekering die kosten vergoedt van zorg die niet onder de basisverzekering valt. Hierbij kunt u denken aan zorg als het bezoeken van de tandarts, het bezoeken van de fysiotherapeut en het bezoeken van een professional op het gebied van alternatieve geneeswijzen. U kunt helemaal zelf kiezen of u de aanvullende verzekering wil afsluiten of liever een wat minder uitgebreide verzekering afsluit.

Wat vergoedt de aanvullende verzekering?

Er zijn verschillende soorten aanvullende verzekeringen. Sluit u een aanvullende verzekering af, dan kunt u eenvoudig zelf kiezen wat u nodig heeft aan zorg en welke zorg u met deze verzekering wil vergoeden. Enkele voorbeelden van zaken die u met de aanvullende verzekering kan verzekeren, zijn de volgende:

  • De kosten van de tandarts, bijvoorbeeld voor een controle en voor bepaalde ingrepen. Wat er precies vergoed wordt bij de tandarts, verschilt per aanvullende verzekering.
  • De kosten van therapieën, zoals een therapie bij de psycholoog.
  • De kosten van brillen, brilmonturen en contactlenzen.
  • De kosten van alternatieve geneeswijzen, zoals bijvoorbeeld acupunctuur.

Gaat u regelmatig naar de tandarts, vindt u het prettig om regelmatig naar de psycholoog te gaan of heeft u een bril en wilt u de kosten van uw bril niet zelf dragen, dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten om uw kosten (deels) te dekken. Let bij het afsluiten van een aanvullende verzekering goed op wat u precies afsluit en wat uw verzekering dekt en u weet precies waar u aan toe bent als u gebruik maakt van de zorg die u nodig heeft.

jul, 28, 2015

  FAQ

0